• Call Us +382 69 768 224
Održana manifestacija „Slovenački dan u Crnoj Gori“ 11. i 12. novembra 2017. godine

Održana manifestacija „Slovenački dan u Crnoj Gori“ 11. i 12. novembra 2017. godine

Tokom dva dana trajanja manifestacije „Slovenački dan u Crnoj Gori“ podgorički mališani imali su priliku da se upoznaju sa najpopularnijim sportovima u Sloveniji. Manifestacija je u svom programu sadržala prezentaciju Mini Planice – ski skakaonice za djecu i FIBA 3×3 turnir u basketu za mlađe kategorije.

Ambasador Republike Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Mitja Močnik je na otvaranju manifestacije kazao da „Mini Planica“ izaziva veliko interesovanje gdje god da se pojavi.

„Projekat „Mini Planica“ predstavlja inovativan način učenja i promocije smučarskih skokova, pa vjerujem da će izazvati veliko interesovanje u Crnoj Gori u kojoj, ima puno skijaša i ljudi koji gledaju ski skokove. Košarkaški turnir 3×3 je najpopularniji urbani sport na svijetu, a 3×3 košarka je ove godine zvanično postala olimpijska disciplina, pa ćemo basket gledati na Igrama u Tokiju 2020. godine.“

Predsjednik Slovenačkog poslovnog kluba, gospodin Nebojša Šćekić je pozvao roditelje da dovedu djecu da osjete kako izgledaju ski skokovi.

„Ovo je drugo predstavljanje „Mini Planice“ u Crnoj Gori. Zajedno sa slovenačkom ambasadom, želimo da ovaj događaj preraste u tradiciju.“

Na programu „Slovenačkog dana u Crnoj Gori“ našli su se i 3×3 turniri za dječake i djevojčice, kao i razna takmičenja za publiku, za čije su pobjednike dodijeljene vrijedne novčane i sponzorske nagrade. Sve učesnike su u pauzama između mečeva zabavljali akrobate i plesači.

Foto galerija

Comments are closed.