• Call Us +382 69 768 224
Posjeta delegacije Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine RS Podgorici

Posjeta delegacije Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine RS Podgorici

Od 2. oktobra 2019. godine u  Ambasadi Republike Slovenije u Podgorici, organizovan je prijem za delegaciju Odbora za vanjske poslove Narodne skupštine Republike Slovenije kao i sastanak sa Slovencima koji žive i rade u Crnoj Gori.

U okviru posjete delegacije, Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, gospodin Matjaž Nemec, sastao se sa predsjednikom i uvaženim članovima Slovenačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije je naglasio da je Slovenija ponosna na sva postignuća Crne Gore, kao i činjenicu da smo ostvarili članstvo u NATO-u. Dodao je da je za Sloveniju Crna Gora faktor stabilnosti u regionu, te istakao da je Slovenija najbolji promoter ovog regiona u EU. Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o poslovnoj i političkoj situaciji u Crnoj Gori, Sloveniji i regionu.

Predsjednik Slovenačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori, gospodin Nebojša Šćekić, zahvalio je Predsjedniku Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjažu Nemecu i Nj.E. Ambasadoru Preskeru na pozivu i gostoprimstvu u Ambasadi i zrazio zadovoljstvo sjajnim odnosima između Crne Gore i Slovenije, te bogatom saradnjom između dvije zemlje u različitim oblastima. Predsjednik Kluba je istakao da je Klub od svog osnivanja, uvijek imao jaku podršku Ambasade i u ime svih prisutnih članova Kluba izrazio zadovoljstvo najavljenom spremnošću da se i ubuduće podržavaju aktivnosti Slovenačkog poslovnog kluba.

Razgovori Predsjednika Skupštine i članova delegacije Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Republike Slovenije sa prisutnim članovima Slovenačkog poslovnog kluba u Crnoj Gori, nastavljeni su na koktelu, u organizaciji Ambasade Republike Slovenije. Prisutni članovi Kluba su u prijatnoj atmosferi organizovanog koktela imali prilike da se bolje upoznaju sa članovima delegacije i predstave poslovanje svojih kompanija.

Foto galerija

Comments are closed.